Oświadczenie Ratusza ws. klubu Wigry Suwałki

• 27.06.2022, 10:55 (aktualizacja 27.06.2022, 15:08)
Oświadczenie Ratusza ws. klubu Wigry Suwałki
Prezydent Suwałk ze smutkiem przyjął decyzję Zarządu Klubu Wigry Suwałki S.A. o nie przystąpieniu do rozgrywek o Mistrzostwo II Ligi Piłki Nożnej w sezonie 2022/2023.

Pomimo tego Miasto Suwałki nie zamierza przestać wspierać suwalskiego klubu piłkarskiego, który podobnie jak w roku 2021 będzie mógł i w tym roku liczyć na wsparcie finansowe w wysokości 1.600.000 zł. Do połowy 2022 roku na rzecz klubu Miasto przekazało już 802.461,79 zł.Wysokość kolejnych kwot będzie uzależniona od analizy Uchwał Rady Miejskiej w Suwałkach, które określają zasady finansowania sportu w Suwałkach.

Prezydent Suwałk liczy, że Zarząd Klubu Wigry Suwałki S.A. podejmie działania i rozmowy z potencjalnymi sponsorami, które zaowocują odpowiednim poziomem finansowania drużyny co pozwoli na powrót do rozgrywek na szczeblu centralnym w wyższej lidze niż IV liga podlaska.

_

Podziel się:

Oceń:

Komentarze (0)

Dodanie komentarza oznacza akceptację regulaminu. Treści wulgarne, obraźliwe, naruszające regulamin będą usuwane.

Pozostałe